Kivi ul rrezikun e mpiksjes së gjakut
Duke konsumuar dy deri në tre kivi në ditë, ju ulni dukshëm rrezikun për mpiksje të gjakut dhe ulni nivelin e yndyrës në gjak. Studimet norv...
https://flurudha-portal.blogspot.com/2013/11/kivi-ul-rrezikun-e-mpiksjes-se-gjakut.html
Duke konsumuar dy deri në tre kivi në ditë, ju ulni dukshëm rrezikun për mpiksje të gjakut dhe ulni nivelin e yndyrës në gjak.
Studimet norvegjeze po ashtu kanë treguar se kivi mund të veprojë ngjashëm si aspirina në parandalimin e problemeve të zemrës.
Hulumtuesit kanë përcjellë dhjetëra persona vullnetarë të cilët kanë konsumuar dy deri në tre kivi për 28 ditë radhazi. Rezultatet kanë treguar se konsumimi i kësaj frute ul agregimin e pllakëzave të gjakut dhe ul nivelin e triglicerideve në plazmë për 15 për qind në krahasim me grupin kontrollues.
Ky veprim është i ngjashëm me atë të cilin e shfaq aspirina, e cila shpesh përshkruhet si një mjet parandalues për sulmet në zemër dhe tru.
Autorët e studimit thonë se përbërësit e grupit të polifenoleve mund të jetë përgjegjëse për efektin e hollimit të gjakut.
Kivi është edhe një prej pemëve më të pasura me lëndë ushqyese, pasi mban shumë vitamina dhe minerale./mjeku/
Femina